Реклама / Ads
61| 8272 |14.11.2010 ПОЛИТИКА

Румен Петков: Г. Първанов е най-солидният и почтен бг политик

.
Румен Петков
Не съм се занимавал никога с финансиране, нито на БСП, нито на гражданския проект АБВ; Ю. Рот лъже по един твърде циничен и спекулативен начин; папагалът ми знае "Зайченцето бяло", разказа ексвътрешният министър.
 

Папагалът на Румен Петков можел да пее "Зайченцето бяло", разкри сам той по НТВ в Рулетка по Станция Нова. Според него опитите да бъде погребвана БСП били не един или два, "Титаникът" на партията не потъвал, а проектът АБВ не бил за личностно оценяване. Това била възможност за показване на солидна гражданска алтернатива на властта днес.

Има граждански позиции, които не могат да бъдат лишени от политически привкус, добави Петков, който разказа, че преди три години спасил момче при катастрофа и това му дава сили. Решението му да си подаде оставката като министър на вътрешните работи също била и гражданска позиция, не само политическа.

Не съм ангажиран формално със структурирането на проекта АБВ, независимо от високото ми мнение за президента Първанов и за това начинание, каза Петков, без да крие симпатии към него и необходимостта от него. С финансиране не съм се занимавал никога, нито на БСП, нито на този граждански проект, осведоми той и каза, че внушенията в този смисъл били непочтени и некоректни, но досега президентът не бил допускал незаконосъобразни действия, вкл. и в това отношение. Въпросът бил с висока степен на чувствителност и щяло да се намери решение.

По мой адрес се говори какво ли не, оповести Р. Петков по повод слуховете, че той ще бъде употребен и изоставен. С президента Първанов работим повече от 20 години и за мен той е най-солидният и почтен политик, съобщи социалистът и напомни, че той никога не се колебаел да заяви позиция почтено и безкористно.

Съдията вече месец не е написал мотивите, крие ги от мен и от обществото, коментира той делото си срещу германския журналист Юрген Рот. Когато ме цитират приживе, трябва да ме цитират достатъчно точно, коректно и истинно, коментира той собствената си фраза, отправена към Рот. По никакъв начин не ставало дума за апел към физическа разправа с Рот. Връзката, която той прави между Първанов, Петков и Трактора, била абсурдна. Рот лъже по един твърде циничен и спекулативен начин, добави Петков. С Ал. Петров отношенията ми са служебни, с братя Галеви отношения нямам, каза той и обасни, че на негов гръб Рот си докарвал някой лев. Кой финансира тези идвания на г-н Рот в България и книгите му, попита Петков. Ако НСО го пази, това е твърде трагикомична ситуация, тук може да бъде отворена една верига, на която държавата няма да издържи, продължи той.

Защо трябва Станишев и Първанов, ако искат, трябва да се виждат тайно
, попита Петков. Конспиративните срещи не са типични нито за единия, нито за другия. Много е несериозно да се смята, че БСП ще стане донор на АБВ, едва ли партията се самооценява като партия в състояние на разпад, добави той. Когато се структурира ГЕРБ никой не задаваше въпроси за структурата на движението, нито за символиката, към която те посегнаха, а сега се говори само за това, завърши Петков и изрази надежда за хепиенд.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8595 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода . 26| 12744 |10.11.2010 Шефът на СКАТ: АБВ е ВГЗ, а Първанов е злокобна фигура . 79| 12842 |03.11.2010 "Азбучните апостоли" се отрекоха от месията Първанов . 124| 10586 |31.10.2010 Б. Борисов: Завиждат ни; Първанов ще прикотка ДПС в проекта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads