Реклама / Ads
21| 6668 |04.09.2012 ПОЛИТИКА

Според Станишев ГЕРБ призовавали да не ги гледат, а да ги слушат

.
ГЕРБ следва максимата – не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря. Това каза в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.
 

„Беше нарисувана радостна, оптимистична картина. Имахте повече от три години да реализирате вашата предизборна кампания. Тя не е реализирана нито за икономиката, нито за увеличаване на доходите. Всички действия на ГЕРБ не само оттук нататък, но и през цялата година досега изцяло са подчинени на предизборни цели – да управляват, след като загубят доверието”, каза Сергей Станишев.

„Изведнъж всички заговориха за увеличаване на заплатите – и министърът на отбраната, и министър Цветанов. Това е чиста демагогия, защото повече от три години замразихте масово доходите на българските граждани, което означава обедняване. Когато се хвалите за финансите, трябва да кажете цялата истина – има 5 милиарда нови дългове. 27% от българските граждани биха напуснали незабавно България при първа възможност”, каза още Станишев.

„За БСП ще има два водещи политически приоритета – първо, да бъдем много ясна и категорична опозиция на вашето управление и вашите безобразия”, заяви Станишев. Той посочи за пример 154 хиляди декара държавна земя, която по думите му ГЕРБ искат набързо да се продаде на ниски цени.

„Вторият приоритет е да покажем, че има друг начин, че е възможна алтернатива. Имаме 10 ключови политически теми и приоритета. Първото е реализацията на първия референдум в България, за да могат хората да вземат свое решение. Допитването на гражданите ще бъде водещ приоритет на БСП”, заяви Станишев.

Сред другите приоритети на партията е гарантирането на условия на честни избори, да се създават работни места за хората.
„Големият политически сблъсък ще бъде Бюджет 2013 г. Искаме компенсиране на пенсионерите със 150 лева от октомври, увеличаване на минималната работна заплата – да бъде 350 лева”, допълни Сергей Станишев. Според него БСП настоява и за равен достъп и качество на образование.

„Темата сигурност ще бъде в центъра на дебатите в парламента, защото сме пред провал за Шенген”, каза Станишев. По думите му трябва да стане ясно и кой носи отговорност за атентата в Бургас. „Да видим дали нещо ще бъде предприето, за да се избегне тази трагедия повторно”, каза Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7192 |27.08.2012 Сигурно е: Станишев е бил в Литва! . 55| 16913 |26.08.2012 Станишев изчезна! Къде е, питат разплакани другарки . 27| 8205 |03.08.2012 Станишев: ДАНС се занимават с мандри, а Борисов проваля българския спорт . 7| 8630 |24.07.2012 Депутатите се захващат с „недоверието“ към ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads