Реклама / Ads
0| 4262 |14.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 октомври

.
По покана на премиера Борисов на официално посещение у нас идва Силвио Берлускони; заседават НС; СОС; тържествено отбелязват празника на Авиацията и българските Военновъздушните сили.
 

Редовно заседание на Народното събрание ще започне в 9.00 часа.

Столичният общински съвет ще заседава от 10. 00 часа.

Състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Тошко Добрев и още 14 подсъдими от 9.00 часа

В 10.45 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще се срещне със заместник-председателя на Китайската народна република Си Дзинпин. В 17.45 часа на “Дондуков” 2 държавният глава ще се срещне с министър-председателя на Италия Силвио Берлускони. След срещата на церемония в Гербовата зала президентът Георги Първанов ще връчи на италианския премиер орден “Стара планина” с лента. Силвио Берлускони ще получи най-висшето държавно отличие за големия си принос за развитието и задълбочаването на българо-италианските отношения.

По покана на премиера Бойко Борисов на официално посещение у нас ще е Силвио Берлускони. Официалното посрещане на италианския премиер ще бъде на пл. „Св. Александър Невски”. Министър-председателите Борисов и Берлускони ще приемат почетния караул и ще положат венец пред паметника на Незнайния воин. Веднага след приключването на церемонията е срещата им на четири очи в кабинета на премиера Борисов.
На церемония в италианското посолство министър-председателят Бойко Борисов ще бъде награден с Орден за заслуги на Италианската република. Двамата премиери ще валидират и пощенска марка по повод 130 г. от установяване на дипломатическите отношения между България и Италия.
Програмата му включва и среща с представители на Асоциацията на италианските бизнесмени. От българска страна на нея ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. По-късно министър-председателят Бойко Борисов ще даде официална вечеря в чест на италианския си гост и неговия екип.

Бойко Борисов ще се срещне със заместник-председателя на Китайската народна република Си Дзинпин. След срещата ще бъдат подписани двустранни споразумения в 9.40 часа в Гранитна зала в Министерски съвет.

Върховния административен съд е насрочил за разглеждане пред петчленен състав по касационна жалба на „ЧЕЗ Електро България” АД от 9.00 часа.

Ще се проведе пресконференция по повод представянето на годишния отчет на НЗОК за 2008 г. пред Народното събрание от 11 часа в сградата на Централното управление на НЗОК на ул. „Кричим”, №1.

Пета Национална конференция на тема „Информационните технологии и комуникациите в здравеопазването – предизвикателство на XXI век. Болнични информационни системи, телемедицински приложения. Диагностично-свързани групи – „за” и „против” – дискусия. Национална телематична инфраструктура” ще се проведе в столичния хотел „Шератон”, зала „Роял 3”. Конференцията ще бъде открита в 9.30 часа.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще представи първото българо-италианско филателно издание на церемония в присъствието на гостуващият у нас италиански премиер Силвио Берлускони, министър-председателят Бойко Борисов и официалните делегации. Съвместната пощенска марка е посветена на 130-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете държави. Печатът за пускане в употреба ще бъде поставен от двамата премиери на церемонията в резиденцията на посланика на Италия.

Международна конференция на тема „Етнологията в България – история, методи, проблеми”, ще се проведе от 15 до 17 октомври в залите на Етнографския исторически музей на ул. „Московска” 6А по повод 60-годишнината от основаването на музея.

Дискусия на тема „Предизвикателства и възможности пред дарителите в сферата на образованието” организира Министерството на образованието, младежта и науката. Дискусията ще започне в 10.00 часа в конферентния център на министерството.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще открие българо-китайски бизнесфорум заедно с китайския си колега, помощник министъра на търговията на Китай г-н Чон Чуан. Форумът ще се проведе утре, 15 октомври 2009 г.,от 10:30 ч. в зала „София” на „Кемпински хотел Зографски”.

Министърът на отбраната Николай Младенов ще участва в тържественото отбелязване на празника на Авиацията и българските Военновъздушните сили на Република България - 15 октомври, своя професионален празник. Тържеството ще започне в 11.00 ч. в авиобаза Граф Игнатиево. Официалната церемония по посрещането на министъра ще се състои в 12.00 часа.

Минко Герджиков и управителят на Alpha Bank за България ще дадат пресконференция по повод втория етап от проекта „Преоткрий София – 130 години столица” в 12.00 ч. в официална зала на Столична община

В столичната дирекция на Гражданска защита ще се проведе “Ден на отворени врати”. Инициативата се организира от 1000 часа в Териториална дирекция “Гражданска защита” – София, ул. “Коломан” № 6, във връзка с откриването на новата учебна година.

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Асоциация на българските банки, Кабинета на комисаря за защита на потребителите Меглена Кунева, представители на потребителски организации организират дискусия от 11.00 часа в София прес.

Пресконференция на тема: „Спешни промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и в местното самоуправление” организира сдружение за партньорство и подкрепа на гражданската активност „БОЛКАН АСИСТ“от 13.00 часа в София прес.

Национален еднодневен семинар на тема: “Новият Семеен кодекс” организира фирма АПИС и Съюзът на юристите в България, със съдействието на Софийска адвокатска колегия и фондация “Институт за изследване на законодателството и правоприлагането”. Семинарът ще се състои в Университета за архитектура, строителство и геодезия, зала „Максима” от 13.30 часа.

Институтът за философски изследвания при БАН ще представи новото международно философско списание Вalkan Journal of Philosophy от 16.30 часа във Фоайето пред Големия салон на БАН.

От 11.00 часа министър Цветан Цветанов ще даде пресконференция в сградата на МВР по повод реализирането на българо-германски проект.

Шведският посланик Пол Бейер ще изнесе лекция за Лисабонския договор пред участниците в международен младежки семинар “Да скъсим разстоянието между ЕС и неговите граждани”. Семинарът ще се състои в Националния студентски дом от 10.00 ч.

Българска полиграфска асоциация ще даде пресконференция
от 15. 00 часа в БТА.

Пресконференция на тема наднорменото тегло – заплаха за мъжкото сексуално здраве ще се състои в БТА от 11.00 часа.

Управителният съвет на Българския лекарски съюз и председателят на организацията за периода 2005 – 2008 г. д-р Андрей Кехайов ще дадат пресконференция във връзка с провеждането на 47-я събор на съюза и неговия дневен ред. Срещата с медиите ще бъде в БТА от 13.00 часа.

Работна закуска на вицепрезидента Ангел Марин и заместник-председателя Си Дзинпин Хотел „Шератън”, зала „Средец” в 8.00 часа.

На официална церемония ще бъдат връчени наградите в първото издание на конкурса за ефективни вътрешни комуникации Grapevine Awards 2009. Церемонията по връчване на наградите ще бъде в столичния хотел „Метрополитън”. Началото е в 19.00 часа.

По повод световния ден на "Чистите ръце" от 11.30 часа във фоайето на 1 етаж на УМБАЛ"Царица Иоанна ще бъде направена презентация.

Изложба графика на македонския художник Хайруш Исени
ще бъде открита в Културно-информационния център на Република Македония в София. Изложбата ще бъде открита в 18.00 часа.

От 18.30 часа Институт Сервантес организира кръгла маса Езикът в медиите на дебат в сградата на института.

Столичния клуб L.A. ще постави звезда на Майкъл Джексън на входа на клуба на ул. Граф Игнатиев 6.

Община Кюстендил организира „Празник на плодородието Кюстендил 2009” ще бъде открит в 10.00 ч.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3810 |13.10.2009 Предстоящо на 14 октомври . 0| 4032 |12.10.2009 Предстоящо на 13 октомври . 0| 3941 |11.10.2009 Предстоящо на 12 октомври . 0| 3927 |08.10.2009 Предстоящо на 9 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads