Реклама / Ads
0| 3928 |08.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 октомври

.
Премиерът участва в Годишната среща на Националното сдружение на общините в Р България; заседава НС; заседава Съветът по международни осиновявания; стотици рокери се събират в Албена.
 

Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България, която ще се проведе в Сандански. Премиерът ще се включи в Официалната церемония в Летния театър в града. По време на срещата ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерския съвет и НСОРБ. В Годишната среща ще участват още министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Националния исторически музей. Повод за визитата е дарение, което двукратният олимпийски шампион по класическа борба Боян Радев ще направи за НИМ. На събитието ще присъстват още министрите Божидар Димитров и Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова и български спортисти.

Заседание на Народното събрание ще се състои от 10:45 часа. Парламентарният контрол започва в 11:00 часа.

Осмо републиканско състезание по пожароприложен спорт ще се проведе на столичния стадион „Раковски”.
Състезанието на 9 октомври ще премине при следната програма: Тържествено откриване – 9.00 ч.; Дисциплина „100 метрова пътека с препятствия” – 9.45 ч.; „Изкачване с щурмува стълба” - 10:45 ч.; “Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия” – 11.45 ч.; В 13.00 часа е церемонията по награждаване на призьорите и закриване на състезанието.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илиян Версанов и Димитър Вучев(Демби) от 9.30 часа.

Първото заседание на Съвета по международни осиновявания ще се проведе от 9.30 ч. в Министерство на правосъдието под председателството на заместник-министър Даниела Машева. Брифингът ще се състои в 12.00 ч. в Заседателната зала на Министерство на правосъдието.

Ден на отворените врати в реновираната клиника по психиатрия в УМБАЛ Александровска ще се състои от 11 часа. На него ще присъстват зам. здравният министър проф. Мила Власковска и проф. Вихра Миланова.

На 9, 10 и 11 октомври от 10-19 часа в Националния музей “Земята и хората” ще се проведе традиционната октомврийска изложба на минерали и скъпоценни камъни. Участие ще вземат над 40 фирми, занимаващи се с минерали и скъпоценни камъни, както и колекционери на минерали от цяла България. Очакват се участници от Армения и Украйна.

На 9 и 10 октомври от 10 часа в зала „Аула Максима” на УАСГ ще се проведе Балкански семинар по сеизмично инженерство.

Ще се проведе Национална среща «Миграцията и гражданското общество – местни и национални отговори» от 09.30 часа в хотел Хилтън.

Висшият съдебен съвет организира пресконференция на тема: „Запознаване с възможностите, предоставени на гражданите и организациите от внедряването на информационните системи” от 11 ч. в БТА.

Продължава Международната конференция по въпросите на авторското право от 09.00 часа в Министерството на културата.

Асоциацията на инвеститорите ще даде пресконференция в БТА от 12.00 часа на тема Обявяване на номинациите в конкурса "Дружество с най-добро корпоративно управление" за 2008 г.

Стотици рокери от цялата страна се събират от 9 до 11 октомври 2009 г. в базата на лагер Фиш-Фиш – КК Албена, за да закрият Мотосезон’2009. Мотористите ще демонстрират своите мото-умения в редица състезания, като Бавно каране, Мото-стрелба, Мотобол.

От 10:00 ч. в зала 2 на Учебно-спортния комплекс на ВСУ „Черноризец Храбър” ще бъде изнесена лекция на тема: „Структура на общинското управление във ФРГ и правни основания за създаване и развитие на немски и чуждестранни фирми. Възможности за практика на студенти от ВСУ по програма Еразъм и за реализация след дипломирането”. Лекцията ще изнесе управителят на Европейската академия за банково дело, икономика и управление проф. Хайнрих Нихавес – „Доктор хонорис кауза” на Варненския свободен университет.

На 9 и 10 октомври в СПА Хотел „Калиста” в Старозагорски минерални бани ще се проведе Четвъртата национална конференция на Българската асоциация на тъканните банки (БАТБ). Форумът ще бъде открит на 9 октомври в 10:00 часа.

Националния военен университет „Васил Левски”- Велико Търново ще се състои ритуал по полагане на академична клетва и ще бъде открита и новата учебната година. Министърът на отбраната Николай Младенов ще присъства на тържествения ритуал по полагане на академична клетва от курсантите и студентите първи курс, както и на кадетите от Професионалния сержантски колеж. След полагането на академична клетва ще бъде открита и учебната 2009/2010 година.

Първият приемен ден на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще се проведе в избирателния му район в гр. Врац
а 15:00 часа. Министър Найденов ще приема граждани, които имат въпроси към него в сградата на Областната управа - Враца.

Министърът на външните работи д-р Румяна Желева заминава на работно посещение в Букурещ. В рамките на визитата министър Желева ще проведе работен обяд с временно изпълняващия длъжността министър на външните работи на Румъния Каталин Предою. В румънската столица министър Румяна Желева ще участва и в кръгла маса на тема „Жените и икономическата криза” в сградата на парламента.

Президентът Георги Първанов ще бъде на официално посещение в Република Кипър на 9 и 10 октомври 2009 г. Българският президент ще бъде придружаван от съпругата си Зорка Първанова. В програмата на посещението са предвидени разговори на президентите Георги Първанов и Димитрис Христофиас, както и пленарни разговори на двете официални делегации. Двамата президенти ще подпишат „Съвместна декларация за двустранните отношения между Република България и Република Кипър”. В тяхно присъствие ще бъде подписана „Програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между Правителството на Република България и Правителството на Република Кипър за периода 2009 - 2011 г.”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4068 |07.10.2009 Предстоящо на 8 октомври . 0| 3857 |06.10.2009 Предстоящо на 7 октомври . 0| 4043 |05.10.2009 Предстоящо на 6 октомври . 0| 4567 |04.10.2009 Предстоящо на 5 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads