Реклама / Ads
16| 13026 |23.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски в новото антикорупционно звено

.
Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал в Комисия за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество срещу Делян Пеевски. Това обяви Георги Георгиев от движението във Фейсбук. Ето какво написа Георгиев:
 

„БОЕЦ внесохме днес първият сигнал в новосъздадената Комисия за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. На 19.01.2018г. в брой 7 на Държавен вестник бе обнародван новият Закон за борба с корупцията и според Конституцията, от днес Закона би трябвало да влезе в сила и всеки да може да подава сигнали за корупция, конфликт на интереси и злоупотреба с власт.

 

БОЕЦ внасяме този сигнал срещу депутата Делян Пеевски за съмнения за извършени редица престъпления във връзка със сключените сделки и придобитите множество активи от Пеевски за десетки милиони, без да има яснота за произхода на средствата за тях. Как с депутатска заплата, от собственик на стар Опел, Пеевски стана официално мултимилионер, без нито една институция и власт в тази държава да се поинтересува какъв е произхода на тези средства. От сигнала ни става ясно, че БОЕЦ още в началото на 2016г. сме сезирали всички възможни компетентни институции и органи по казуса, но Пеевски се оказа недосегаем за българските власти. Сезираме Комисията и за неизпълнение на служебните задължения, корупционни схеми и злоупотреба с власт, извършени от прокурори от СГП и АП, с цел осуетяване на проверки срещу Пеевски и прикриване на извършени от него престъпления, укриване на данъци, придобиване на незаконно имущество и тн.

 

Внасяме своят сигнал за да тестваме и разобличим лицемерието на управляващата ни мафия, да покажем и докажем, че всъщност това е поредната имитация на законодателство и поредният ''нов орган'' за ''борба с корупцията'', който всъщност ще служи за прикриване на корупцията и извършените от властимащите престъпления и ще е поредната бухалка срещу непримиримите и неприемащите властта на мафията. По отговора им ще ги познаете.

 

Прилагаме пълният текст на Сигнала:

 

ДО :

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

 

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес - гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На основание : ЗАКОН

за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

 

относно

съмнения за извършени престъпления - незаконно придобито имущество и активи, неизпълнение на служебни задължения, корупция и зависимост от :

Народен представител 44 НС – Делян Славчев Пеевски

Прокурор Б.Бецова – СГП

Зам.апелативен прокурор И.Стоев

 

Със свой сигнал с изх.N:008/11.01.2016 г. , ГД ”БОЕЦ” сезирахме ВКП за съмнения относно неясният и необясним произход на средствата, с които депутатът от ДПС Делян Славчев Пеевски извършва придобиването на редица активи, части от предприятия, фирми и търговски дружества в края на 2015 и началото на 2016 година, а именно закупуването „Телеграф”, „Монитор”, „Политика”,”Меридиан мач” и др. Заедно с това той официализира и собствеността си в „Булгартабак”, както и в „Техномаркет”. Информацията за тези сделки и придобивания бе огласена от редица медии и държавни институции. От декларациите на г-н Пеевски пред сметната палата като депутат към януари 2016 г., не става ясно от къде са средствата за придобиване на тези активи. Това предизвиква в нас съмнения за незаконен произход на средствата, водещ до незаконно придобиване на имущество и активи.

 

С писмо от 28.01.2016 г. в отговор на нашият сигнал вх.N:2517/1401 по описа на СГП, Прокурор Б.Бецова от СГП постановява отказ от образуване на наказателно производство по образуваната стара преписка N:10203/14. (към която необяснимо защо е присъединен нашият сигнал), без да е извършена проверка, с мотива, че изнесените от нас факти и обстоятелства са проверени през 2014 г., и нова проверка не е необходима.

„БОЕЦ” считаме, че при извършената през 2014 г. проверка, и направените в хода и ревизии на имуществото на г- Д.Пеевски и майка му И.Кръстева, е обективно невъзможно да бъдат проверени факти, обстоятелства, сделки, придобивания , извършени в бъдеще време, а именно в края на 2015 и 2016 г. С този мотив обжалвахме пред Апелативна прокуратура фактическият отказ на Прокурор Б.Бецова, да извърши дори предварителна проверка и възложи необходимите следствени и ревизионни действия по нашия сигнал.

Със свой отговор от 24.03.2016 г. по преписка вх.N:291/2015 г., Зам.апелативен Прокурор Й.Стоев потвърждава отказа на Прокурор Б.Бецова, да се образува проверка по изразените от нас съмнения, факти и обстоятелства, със същите мотиви – в миналото (2014/2015) са били проверени бъдещите обстоятелства за които ги сезираме в нашия сигнал от 2016 г.

 

Липсата на логика в действията на прокуратурата и отказа им да образуват дори предварителна проверка по сигнала ни, пораждат у нас обосновани съмнения за неизпълнение на служебните задължения от страна на прокурорите Бецова и Стоев, за евентуални корупционни практики, злоупотреба с власт, зависимости и натиск от страна на депутата Делян Пеевски върху прокуратурата с цел прикриване на евентуални извършени от него престъпления и придобиване на незаконно имущество чрез средства с неясен произход. С действието и бездействието си прокуратурата дефакто издава Индулгенция на г-н Пеевски и майка му (която не сме визирали, но те я допълват) и налага тезата – „Веднъж проверен – завинаги чист и недосегаем”. Това напрактика доведе до осветляване на необяснимото и рязко забогатяване , в размер на десетки милиони, обявени публично от г-н Пеевски. Остава неизвестен начина и произхода на всички тези средства и активи, тъй като нито една институция в държавата не желае да извърши необходимата проверка и изчисти или потвърди изразените от нас съмнения.

 

Поради високият обществен интерес, ГД”БОЕЦ” изпратихме същият сигнал и до КОНПИ с вх. N: ЦУ 01/1272 от 20.04.2016г. В свой отговор Комисията ни уведоми, че може да започне проверка само в случай, че бъде сезирана от компетентните за това органи, като няма предвиден ред за започване на проверка по сигнал подаден от неправителствена организация, в случая от „БОЕЦ”. КОНПИ изреждат възможностите за сезиране, като сред тях е Министерството на правосъдието.

 

БОЕЦ изпратихме същият сигнал и до Министерството на правосъдието с рег. Номер 94-0098/27.05.2016г. От полученият от Министерството на правосъдието отговор става ясно, че сигнала ни е препратен до КОНПИ.

 

С писмо от 01.09.2016г. КОНПИ ни уведомяват, че в делеводството им е постъпило писмо от Министерството на правосъдието, с вх. Номер ЦУ 01/2488 от 16.08.2016г. но сигнала на „БОЕЦ” с рег. Номер 94-00-98 от 27.05.2016г. , че срещу Делян Пеевски няма образувани наказателни производства в други държави и фактически Комисията отказва да образува проверка срещу Пеевски във връзка с нашият сигнал.

 

От цялата представена кореспонденция с различните органи и власти става ясно, че лицето Делян Славчев Пеевски е недосегемо за българските институции и срещу него не може да бъде образувана проверка, въпреки новоизнесени и нововъзникнали факти и обстоятелства, будещи основателни съмнения за извършени престъпления и придобиване на активи и имущество чрез неясни и евентуално незаконни средства.

Предоставяме цялата тази информация на вниманието на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество , сезирайки я за изложените в сигнала ни съмения за извършени престъпления от Делян Пеевски и прокуратурата.

 

Приложено ви изпращаме :

 

1.Сигнал на ГД БОЕЦ до Главна прокуратура срещу Делян Славчев Пеевски

2.Отказ на прокурор Бецова от СГП да образува проверка

3.Жалба до АП срещу отказа на прокурор Бецова и СГП да образува проверка

4. Отказ на зам. апелативният прокурор Й. Стоев да образува проверка

5. Писмо от КОНПИ, в отговор на сигнала ни, с което ни уведомяват, че не могат да бъдат сезирани от неправителствени организации, в случая от БОЕЦ

6. Писмо от Министерството на правосъдието, в отговор на сигнала ни, с което ни уведояват, че сигнала ни е препратен до КОНПИ

7. Писмо от КОНПИ, ча са получили писмото от МП, което не е основание да започнат проверка по сигнала ни срещу Пеевски.

 

Дата: 23.01.2018г. подпис: / ........................... /

Видин Г.Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11067 |11.01.2018 Сигнал: Безобразно саниране в София (Снимки + Видео) . 18| 28607 |09.01.2018 Има сигнали, че ”Килърите” готвят три убийства-на полицай, зам.-главен прокурор и свидетел . 27| 28367 |30.12.2017 БОЕЦ издаде Заповед за граждански арест на Борисов, Пеевски и Цацаров . 5| 10281 |21.12.2017 БОЕЦ влезе в централата на ДПС, там не знаят къде е Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads